Raportul arata ca vanzarile comerciantilor prezenti pe eBay au crescut cu 4,6% in august si cu 5,1% in luna septembrie. Vanzarile au scazut in fiecare luna de cand ChannelAdvisor a inceput sa masoare evolutia retailerilor pe site-ul de licitatii online eBay in urma cu 14 luni, scrie Bloomberg.

Cresterea vanzarilor celor 3000 de comercianti care au participat la sondajul ChannelAdvisor a fost influentata de vanzarile cu pret fix, o arie pe care directorul executiv John Donahoe a accentuat-o in incercarea de a muta compania dincolo de statutul de site de licitatii. eBay a raportat trei trimestre de pierderi dupa ce cumparatorii si vanzatorii au parasit site-ul in favoarea altor proprietati asemanatoare.

"Se pare ca tranzitia eBay de la formatul primar de licitatie la cel cu pret fix a ajuns intr-un punct unde cresterea din produse cu pret fix compenseaza pentru declinul in formatul de licitatie, provocand o crestere totala", a declarat Scot Wingo, director executiv ChannelAdvisor.

Analistii estimeaza ca vanzarile eBay au crescut cu mai putin de 1% la 2,13 miliarde dolari in trimestrul al treilea fata de anul anterior.