Dell se afla in plin proces de reducere a costurilor cu 4 miliarde dolari in urmatorii doi ani, dupa ce compania s-a confruntat cu scaderi ale profitului si o cerere in declin, venita in special din partea companiilor.

Dell, care in prezent are 75.000 de angajati, a anuntat ca aproximativ 600 dintre angajatii afectati de la fabrica de desktop-uri din Carolina de Nord vor fi concediati luna viitoare, iar restul la inceputul anului viitor. In ultimul trimestru, compania a inregistrat rezultate mai slabe pe segmentul de desktop-uri, in comparatie cu vanzarile de laptop-uri.

Producatorul de PC-uri a deschis fabrica in urma cu patru ani, pe fondul unei controverse legate de taxele platite de companie orasului Winston-Salem din Carolina de Nord.

Inchiderea unitatii va lasa Dell cu doar noua fabrici, dintre care trei in Statele Unite.

Dell, asemenea altor giganti IT, incearca sa-si diversifice afacerea dupa declinul inregistrat in segmentul PC-urilor. Compania urmeaza tendinta din industrie si va face o incursiune in segmentul serviciilor dupa ce a acceptat in urma cu doua saptamani sa cumpere Perot Systems pentru 3,9 miliarde dolari.