Producatorul american de computere Dell va inchide o fabrica din statul american Carolina de Nord si va disponibiliza 905 angajati, dupa ce compania isi continua planul de restructurare, scrie Wall Street Journal.

Dell se afla in plin proces de reducere a costurilor cu 4 miliarde dolari in urmatorii doi ani, dupa ce compania s-a confruntat cu scaderi ale profitului si o cerere in declin, venita in special din partea companiilor.

Dell, care in prezent are 75.000 de angajati, a anuntat ca aproximativ 600 dintre angajatii afectati de la fabrica de desktop-uri din Carolina de Nord vor fi concediati luna viitoare, iar restul la inceputul anului viitor. In ultimul trimestru, compania a inregistrat rezultate mai slabe pe segmentul de desktop-uri, in comparatie cu vanzarile de laptop-uri.

Producatorul de PC-uri a deschis fabrica in urma cu patru ani, pe fondul unei controverse legate de taxele platite de companie orasului Winston-Salem din Carolina de Nord.

Inchiderea unitatii va lasa Dell cu doar noua fabrici, dintre care trei in Statele Unite.

Dell, asemenea altor giganti IT, incearca sa-si diversifice afacerea dupa declinul inregistrat in segmentul PC-urilor. Compania urmeaza tendinta din industrie si va face o incursiune in segmentul serviciilor dupa ce a acceptat in urma cu doua saptamani sa cumpere Perot Systems pentru 3,9 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri