Sursele au declarat ca un numar de scenarii au fost discutate pentru a compensa potentialul valoros al transmiterii de informatii in timp real al Twitter, generat de difuzarea datelor a milioane de mesaje de la cei 54 milioane de utilizatori lunari.

Printre aceste scenarii ale structurii sunt incluse plata a catorva milioane de dolari catre Twitter, alaturi de impartirea venitulurilor generate de noile servicii.

Parteneriatele nu vor fi exclusive, in special pentru ca managementul Twitter intentioneaza sa ramana independent si, de asemenea, sa nu fie un partizan al bataliei crescute dintre Google si Microsoft.

De asemenea, Yahoo care recent a incheiat un acord de cautare si publicitate online cu Microsoft, ar putea autoriza domeniul Twitter pentru a face rezultatele de cautare mai valoroase.

Prin incheierea celor doua parteneriate cu Google si Microsoft, Twitter ar putea deveni omniprezent, astfel incat sa creasca valoarea domeniului sau. Analistii considera ca pentru a concura in continuare cu Twitter, Facebook trebuie sa incheie cat mai repede acorduri similare cu cele doua companii.