Microsoft si Yahoo sunt aproape de a incheia un pact, in urma caruia utilizatorii serviciilor lor de mesagerie instant vor putea schimba mesaje intre ei.

Potrivit CNET News.com, acordul priveste schimbul de mesaje text si mesaje vocale, insa detaliile nu au fost inca finalizate.
Un reprezentant al Microsoft a refuzat sa comenteze problema, in timp ce Yahoo nu a putut fi contactata pentru comentarii.

Cei trei furnizori majori de servicii de mesagerie instant - Yahoo, Microsoft si AOL - discuta de ceva vreme asupra posibilitatii de interoperabilitate intre serviciile lor, dar inca nu au ajuns la un acord.
De cateva luni, utilizatorii Microsoft Live Communications Server au reusit sa schimbe mesaje text intre multiple programe de mesagerie instant. Totusi, acest lucru presupune gestionarea unor conturi multiple pentru a putea utiliza mai mult de un serviciu dintre cele trei mari: AOL Instant Messenger, Yahoo Messenger si MSN Messenger. Insa alte programe, precum Trillian permit utilizatorilor sa se conecteze la mai multe servicii intr-un singur program.
Detalii ale intelegerii Yahoo-Microsoft au fost prezentante marti dimineata de Wall Street Journal.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri