Dupa mai multe amanari, furnizorul prin satelit a semnat contracte cu producatorii de muzica EMI, Sony Music Entertainment si Warner Music, precum un numar de case de discuri independente ca The Beggars Group si PIAS Entertainment Group, care reprezinta mai mult de 100 de studiouri independente si distribuitorul digital The Orchard.

Sky Songs, care va fi bazat pe modelul de tip abonament, va taxa utilizatorii in fiecare luna pentru a accesa descarcarile de melodii. Sky spera ca acest model va atrage utilizatorii iTunes, al carui model de cumparare este bazat pe achizitionarea per melodie.

Lansarea noului serviciu legal de muzica va fi salutat de artistii si managerii care se confrunta cu combaterea pirateriei.

"Sky Songs va oferi acces nelimitat la muzica, in timp ce asigura ca registrul nostru de artisti este resplatit corespunzator pentru creativitatea lor", a declarat Eric Daugan, din partea Warner Music Europe.

Totusi, Asociatia Artistilor din Marea Britanie (FAC) a anuntat in urma cu o luna ca se va opune cu vehementa impotriva schimbarii de distribuire online a continutului deoarece ar putea produce pierderi.