British Sky Broadcasting (BSkyB), serviciul britanic de televiziune condus de familia Murdoch, va lansa saptamana viitoare un serviciu de muzica digitala, Sky Songs, intr-un demers prin care va concura cu liderii iTunes si Spotify in sectorul descarcarilor online de muzica, scrie The Telegraph.
Dupa mai multe amanari, furnizorul prin satelit a semnat contracte cu producatorii de muzica EMI, Sony Music Entertainment si Warner Music, precum un numar de case de discuri independente ca The Beggars Group si PIAS Entertainment Group, care reprezinta mai mult de 100 de studiouri independente si distribuitorul digital The Orchard.

Sky Songs, care va fi bazat pe modelul de tip abonament, va taxa utilizatorii in fiecare luna pentru a accesa descarcarile de melodii. Sky spera ca acest model va atrage utilizatorii iTunes, al carui model de cumparare este bazat pe achizitionarea per melodie.

Lansarea noului serviciu legal de muzica va fi salutat de artistii si managerii care se confrunta cu combaterea pirateriei.

"Sky Songs va oferi acces nelimitat la muzica, in timp ce asigura ca registrul nostru de artisti este resplatit corespunzator pentru creativitatea lor", a declarat Eric Daugan, din partea Warner Music Europe.

Totusi, Asociatia Artistilor din Marea Britanie (FAC) a anuntat in urma cu o luna ca se va opune cu vehementa impotriva schimbarii de distribuire online a continutului deoarece ar putea produce pierderi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri