Fuziunea pe piata telecom din Marea Britanie dintre Orange si T-Mobile ar putea fi amanata de autoritatile de reglementare care ar putea impune restrictii in mediul wireless pe care il pot detine cei doi operatori de telefonie mobila, scrie The Guardian.

Tranzactia, care urma sa fie anuntata in aceasta saptamana, ar putea fi impiedicata de cererea Consiliului de Concurenta din Marea Britanie (OFT) catre Uniunea Europeana de a permite autoritatilor britanice sa investigheze presupusa fuziune, care a provocat proteste printre asociatile de consumatori dupa ce au anuntat ca ar putea crea cel mai mare operator de telefonie mobila din Marea Britanie. Grupul combinat ar putea avea o cota de piata de 37%.

Tranzactia, care a fost aprobata de guvernul britanic, ar putea duce la vanzarea retelei detinuta de cele doua companii sau fuziunea ar putea fi amanata, anunta The Guardian.

Mutarea vine ca parte a planurilor guvernului britanic de a oferi servicii de banda larga pentru aproximativ 80% din populatie incepand din anul 2012, ceea ce necesita o restructurare a intregii industrii. In raspuns pentru acceptarea ansamblului de frecvente, toti cei cinci operatori mobili vor avea existentele licente 3G extinse nedefinit. De asemenea, se asteapta sa isi creasca acoperirea mobila de mare viteza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Consiliul Concurentei: Nu exista abordare unitara privind parcarile