Fuziunea pe piata telecom din Marea Britanie dintre Orange si T-Mobile ar putea fi amanata de autoritatile de reglementare care ar putea impune restrictii in mediul wireless pe care il pot detine cei doi operatori de telefonie mobila, scrie The Guardian.

Tranzactia, care urma sa fie anuntata in aceasta saptamana, ar putea fi impiedicata de cererea Consiliului de Concurenta din Marea Britanie (OFT) catre Uniunea Europeana de a permite autoritatilor britanice sa investigheze presupusa fuziune, care a provocat proteste printre asociatile de consumatori dupa ce au anuntat ca ar putea crea cel mai mare operator de telefonie mobila din Marea Britanie. Grupul combinat ar putea avea o cota de piata de 37%.

Tranzactia, care a fost aprobata de guvernul britanic, ar putea duce la vanzarea retelei detinuta de cele doua companii sau fuziunea ar putea fi amanata, anunta The Guardian.

Mutarea vine ca parte a planurilor guvernului britanic de a oferi servicii de banda larga pentru aproximativ 80% din populatie incepand din anul 2012, ceea ce necesita o restructurare a intregii industrii. In raspuns pentru acceptarea ansamblului de frecvente, toti cei cinci operatori mobili vor avea existentele licente 3G extinse nedefinit. De asemenea, se asteapta sa isi creasca acoperirea mobila de mare viteza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri