Echipamentele Starent ajuta furnizorii sa defineasca tipul de trafic pe care il sustin retelele lor, permitand cea mai rapida transmitere wireless a informatiilor catre telefoanele mobile. Traficul mobil de date ar putea sa se dubleze in fiecare an pana in 2013, potrivit Cisco.

Cererea scazuta pentru principalul domeniu de activitate al Cisco - echipamente de retea ca router-e si switch-uri - a provocat trei trimestre consecutive de scaderi a vanzarilor. La 1 octombrie, Cisco a acceptat sa cumpere compania norvegiana Tandberg pentru aproximativ trei miliarde dolari prin care isi extinde linia de produse pentru videoconferinta.

Cisco a cumparat aproximativ 130 de companii in cei 25 de ani de la infiintare, folosind aceste achizitii pentru a patrunde in noi piete, cum ar fi instrumentele de televiziune prin cablu si router-e wireless.

Starent Networks a fost fondata in anul 2000 si a devenit publica in urma cu doi ani. Compania are aproximativ 1.000 de angajati la nivel global si in 2008 a inregistrat venituri de 254,1 milioane dolari, in crestere cu 74% fata de anul anterior. Profitul si vanzarile au continuat sa creasca si in acest an in pofida impactului crizei financiare asupra cheltuielilor din IT.

Printre clientii Starent se numara Verizon Wireless si Vodafone Group. Starent va deveni Grupul de Tehnologie Internet Mobila din cadrul Cisco, condus de actualul director executiv Ashraf Dahod.