De asemenea, alaturi de tarile europene vestice ca Austria, Marea Britanie va conduce Europa din recesiune in ce priveste cheltuielile din IT.

Loic le Guisquet a declarat in cadrul conferintei Oracle OpenWorld 2009 din San Francisco ca alaturi de Europa de Est s-au aflat si cateva state europene vestice, cum ar fi Austria. Oracle se asteapta la o revenire in Europa din 2010, iar Marea Britanie va fi prima tara care va da semnele revirimentului.

"Regatul Unit se descurca foarte bine departe de previziunile pe care le-am facut anterior", a declarat executivul. "In aceasta tara se adopta foarte repede noi tehnologii si acesta va fi un factor cheie in viitoarele proiecte", a adaugat acesta.

Guisquet a explicat ca in timp ce Irlanda si Islanda au experimentat dificultati in economie, Polonia are o evolutie surprinzator de buna.

"Industria telecom are o evolutie stabila, precum si operatiunile guvernamentale", a declarat Guisquet. "Surprinzator, sectorul financiar nu este atat de afectat. Noi suntem foarte surprinsi, dar acestea folosesc sisteme vechi", a declarat executivul.