De asemenea, Acer se asteapta ca vanzarile de computere sa creasca in trimestrul al patrulea fata de lunile anterioare dupa ce consumatorii vor accelera cererea pentru computere in sezonul cumparaturilor de sarbatori.

"Vom avea o crestere semnificativa a veniturilor deoarece consumatorii au inceput sa cumpere din nou computere", a declarat Vincent Chen, analist Yuanta Securities.

Compania taiwaneza a preconizat pentru perioada iulie-septembrie un venit record de aproximativ 5,18 miliarde dolari.

De obicei ultimul trimestru reprezinta cea mai puternica perioada de vanzari pentru majoritatea companiilor de computere, stimulate de cumparaturile de la inceputul anului scolar si al cumparaturilor din apropierea Craciunului.

In acest an, lansarea sistemului de operare Windows 7 de la Microsoft ar putea sa ajute viitoarele vanzari deoarece in mod obisnuit lansarea unui sistem de operare este urmata de o cerere a consumatorilor pentru computere.

Acer este ultima dintre companiile IT care anunta estimari optimiste, dupa ce producatorul de cipuri Intel a modificat in crestere estimarea pentru venituri in luna august.