Furnizorul de servicii informatice integrate Power Net Consulting a semnat de la inceputul anului contracte in valoare de aproximativ 2 milioane de euro, cu 25% mai putin decat valoarea celor incheiate in aceeasi perioada a anului precedent, au declarat pentru reprezentantii companiei.
"Anul acesta a fost destul de greu deoarece licitatiile au aparut in luna mai, dupa aprobarea bugetului pentru anul in curs. De la inceputul acestui an am semnat contracte importante, printre care cel cu MAI de aproximativ 900.000 de euro, precum si contracte cu clienti privati", a precizat Eduard Dimitriev, citat de NewsIn.

Potrivit reprezentantului companiei, anul acesta, compania a semnat mai putine contracte decat in anul precedent, in principal din cauza lipsei de proiecte cauzate de intarzierea aprobarii bugetului pentru acest an.

"Contractele din 2009 au o valoare cu 25% mai mica decat cele incheiate in aceeasi perioada a anului 2008. Avantajul companiei noastre a fost faptul ca am avut contracte incheiate in 2008, castigate in urma unor licitatii, cu o perioada de implementare de 6-8 luni. Printre aceste contracte se numara cel cu ANSVSA, care a fost unul dintre cele mai complexe, deoarece a necesitat instalari de echipamente si software in toata tara. Acestea au contrabalansat lipsa de licitatii in domeniu din acest an", a precizat Eduard Dimitriev.

In ceea ce priveste licitatiile din ultimele luni ale acestui an, Eduard Dimitriev a precizat ca Power Net Consulting a castigat deja trei si mai asteapta sa se finalizeze inca doua.

"Un lucru negativ este faptul ca au fost amanate licitatiile care erau facute prin fonduri europene, organizate de OPCP din cadrul Ministerului Finantelor Publice. Unul dintre motivele acestor amanari presupunem ca ar fi faptul ca TVA-ul aferent acestor proiecte este garantat de Guvern de la bugetul de stat si, desi exista fonduri europene disponibile, plata nu se face pana nu se plateste TVA-ul de catre bugetul de stat ", a precizat directorul general al companiei de servicii informatice integrate.

In ceea ce priveste ponderea contractelor cu institutiile statului in afacerile companiei, Dimitriev a mentionat ca, pana anul trecut, aceasta era de 80%, dar in acest an s-a observat o nivelare, iar in urmatorii ani compania intentioneaza sa ajunga la un procent de 50% pentru fiecare dintre cele doua sectoare, privat si public.

"Pana anul trecut ponderea era destul de mare pentru institutiile de stat, dar noi ne-am propus sa ajungem la un procent de 50-50%. Nevoia mare e la partea guvernamentala in continuare", a concluzionat Eduard Dimitriev.

Totodata, reprezentantul Power Net Consulting a spus ca in primul semestru al acestui an compania a inregistrat o crestere cu peste 80% a cifrei de afaceri, fata de anul precedent, pana la aproximativ 14 milioane euro, dar isi pastreaza estimarile facute la inceputul anului de a obtine 20 de milioane de euro, cu 26% mai putin decat cea inregistrata in 2008.

Furnizorul autohton de servicii informatice integrate, Power Net Consulting, este prezent pe piata de profil din anul 1999 si numara 25 de angajati. Din portofoliul de clienti al companiei fac parte Societatea Nationala Nuclearelectrica SA, Elmec Romania, Grupul Humanitas, Romtelecom, Agentia Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Camera Deputatilor, Inspectoratul General al Politiei Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, Consiliul Concurentei, Ministerul Culturii si Cultelor, Universitatea Politehnica Bucuresti, Institutul pentru Tehnologii Avansate, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, Teletrans SA, Agentia Nationala Agerpress.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri