Cel mai recent studiu dat publicitatii de Pierre Audoin Consultants, "ERP Romania 2009", stabileste ierarhiile companiilor care distribuie aplicatii ERP si a celor care furnizeaza servicii asociate acestor tipuri de solutii, in baza rezultatelor obtinute in anul 2008.

Potrivit rezultatelor acestui studiu, S&T Romania este cel mai important furnizor de servicii asociate solutiilor ERP, dar si integratorilor de sisteme ERP. Performanta obtinuta este superioara cu 20% in comparatie cu cea inregistrata de ocupantul locului doi in acest clasament.

S&T Romania detine, astfel, o cota de aproximativ 12% din piata serviciilor de Enterprise Resource Planning, o piata al carui volum este sensibil egal cu cel generat de piata produselor ERP. Echilibrul dintre aceste doua categorii de piete se va pastra in perioada urmatoare, analistii PAC estimand o crestere medie anuala pentru urmatorii 5 ani mai mare cu 1,5-2 puncte procentuale in favoarea pietei de servicii ERP.

In ceea ce priveste pietele verticale, segmentul productiei industriale a continuat sa genereze cel mai important volum de incasari – 26% din totalul pietei de produse si servicii ERP. Cu o cota de piata de 33%, S&T Romania si-a mentinut pozitia de lider in furnizarea serviciilor ERP pentru acest segment, cu un avans substantial in fata ocupantului pozitiei secunde.

Urmarind atent evolutiile verticalelor industriale, S&T Romania continua investitiile in dezvoltarea capabilitatilor pentru solutiile de business si se va reorienta punand accent pe segmentele industriale mai putin afectate de criza economica. Astfel, compania investeste in directii noi cum ar fi consultanta de afaceri, reorganizarea si optimizarea proceselor de afaceri (BPR, BPO), outsourcing etc.

Un alt domeniu aflat in atentia S&T Romania este sectorul public, ce va inregistra cea mai consistenta crestere anuala medie in viitorii 5 ani – peste 30% pentru serviciile ERP asociate, conform estimarilor analistilor PAC.

Citeste care sunt previziunile lui Eugen Schwab-Chesaru, managing director PAC, in legatura cu piata IT locala si cum vad furnizorii de soft peisajul in conditiile economice actuale.

Sursa foto: www.snt.ro