Panasonic a prezentat noul robot-pat transformabil in scaun rulant, pentru persoanele cu dizabilitati, si a anuntat dezvoltarea primului robot proiectat pentru utilizarea in sistemul medical si de sanatate.

"Toate acestea fac parte din strategia companiei de a aduce divizia de robotica pe profit pana in anul fiscal 2015-2016. Aceasta ar urma sa ajunga la vanzari de 737 milioane euro peste 6 ani", au spus oficialii Panasonic.

Nevoia de asistenta in domeniul medical sau social, aflata in continua crestere, a determinat Panasonic sa isi construiasca intreaga strategie de dezvoltare a diviziei de robotica in jurul echipamentelor cu aplicatii foarte practice, ce pot fi utilizate pentru imbunatatirea calitatii vietii umane, lasand in afara obiectivelor imediate robotii cu aspect humanoid.

Robotic Bed este proiectat pentru a veni in sprijinul persoanelor cu mobilitate limitata, pentru a le conferi mai multa independenta in miscare si in viata de zi cu zi, reducand nevoia pentru asistenta umana la deplasare.

Robotul poate extinde astfel intreaga gama de activitati pe care o persoana invalida le poate executa.

Din categoria echipamentelor cu aplicatii foarte practice fac parte atat robotul-pat care se poate transforma in scaun rulant, dar si robotul-carucior care urmeaza sa fie utilizat in spitale si clinici, mai intai in Japonia, incepand cu prima parte a anului 2010.