LG Electronics, cel de-al doilea producator de televizoare LCD din lume, a afisat in al treilea trimeatru un profit peste asteptari, sustinut de livrarile record de televizoare si de vinzarile mai mari de dispozitive.
Profitul net a crescut in al treilea trimestru la 807,2 miliarde woni (685 milioane dolari), de la 24,9 miliarde woni in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat marti compania. Analistii estimau, in medie, un profit trimestrial net de 734 miliarde woni. Vanzarile, inclusiv cele ale diviziilor internationale, au crescut cu 16%, la 13.900 miliarde woni.

LG ar putea inregistra in al patrulea trimestru cel mai mic profit operational din ultimul an, in contextul in care compania majoreaza cheltuielile pentru a-si mari cota de piata si pe fondul intensificarii concurentei, potrivit analistilor din cadrul Nomura Holdings Inc.

LG a anuntat ca profitabilitatea va scadea in al patrulea trimestru, fata de trimestrul precedent, din cauza scaderii preturilor si a majorarii cheltuielilor.

"Rezultatele din al treilea trimestru au fost bune. Previziunile pentru al patrulea trimestru sunt nesigure, iar piata vrea sa vada daca rezultatele din trimestrul al treilea sunt sustenabile", a declarat Im Jeong Jae, manager in cadrul Shinhan BNP Paribas Asset Management Co, potrivit NewsIn.

Profitul operational, care rezulta scazand din valoarea vanzarilor costul bunurilor vandute si cheltuielile administrative, a crescut in trimestrul trei cu 49%, la 850,2 miliarde woni. Analistii consultati estimau ca LG va afisa venituri de 14.200 miliarde woni si un profit operational de 762 miliarde woni.

Profitul diviziei de home-entertainment, ce prduce televizoare si playere DVD, a crescut de peste sapte ori, la 254,8 miliarde woni. Vanzarile au avansat cu 24%, la 4.930 miliarde woni.

LG, care a vandut in al treilea trimestru un numar record de 4,01 milioane de televizoare LCD, a estimat luna trecuta ca va vinde 25 milioane de televizoare in 2010, fata de 17 milioane in acest an, in timp ce livrarile de televizoare plasma ar putea creste cu 33%, la 4 milioane.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri