Cea mai mare librarie din SUA intra pe piata cititoarelor electronice de carti

Cel mai mare lant de librarii din Statele Unite, Barnes & Noble, a lansat cititorul de carti digitale Nook, o alternativa credibila a terminalului Kindle de la Amazon, in timpul sezonului cumparaturilor de Craciun, scrie New York Times.
Nook are un pret asemanator cu cel al ultimei editii a Kindle (259 dolari) si poate fi achizitionat pentru moment doar in Statele Unite de pe site-ul nook.com si va fi distribuit incepand din luna noiembrie.

In prezent, Amazon conduce piata cititoarelor electronice. Potrivit estimarilor Codex Group, o companie de consultanta din industria editurilor, Amazon a vandut 945.000 de unitati, comparativ cu 525.000 de unitati Sony Reader.

Barnes & Noble a lansat in luna iulie o librarie digitala, iar editiile sale, care sunt disponibile in mai multe versiuni, pot fi citite de instrumente ca iPhone, BlackBerry si PC. Barnes & Noble va continua sa ofere suport acestor instrumente, precum si anuntatelor cititoare digitale de carti iRex si Plastic Logic.

Totusi, este clar ca Barnes & Noble incearca sa consolideze vanzarile de carti electronice prin cititorul Nook, care dispune de un ecran pentru citire de cu o dimensiune de sase inci si de un panou de control cu ecran tactil color. Instrumentul Nook le permite utilizatorilor sa "imprumute" carti prietenilor. Utilizatorii vor putea imprumuta orice titlu o singura data pentru 14 zile, timp in care acestia nu pot citi respectiva carte pe propriul terminal.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri