"Google lucreaza cu un producator de smartphone care a mai dezvoltat telefoane marca Google in acest an", a declarat Ashok Kumar, un analist Northeast Securities, care sustine ca a purtat discutii cu persoane apropiate situatiei.

Cand Google a lansat sistemul de operare Android in 2007 au aparut zvonuri despre lansarea terminalului "gPhone", spunand ca platforma ar putea produce mai multe tipuri de telefoane.

Potrivit zvonurilor, noul terminal ar fi rezultatul unei colaborari intre Google si producatorul taiwanez HTC si va avea integrat cipuri Qualcomm.

Site-ul de specialitate The Street, care a lansat aceste zvonuri, intrarea Google in spatiul Android si orice decizie de a scoate operatorii mobili din ecuatie ar putea marca o inclinare a balantei de putere intre producatorii de telefoane si companiile telecom.

De asemenea, alte informatii aparute in presa anunta ca Google ar putea lansa propriul serviciu de difuzare si descarcare de muzica care sa rivalizeze cu iTunes. Potrivit site-ului de specialitate TechCrunch, Google intentioneaza sa lanseze Google Audio in urmatoarele luni in Statele Unite. Surse apropiate proiectului au declarat ca Google vrea sa incheie acorduri cu importante case de discuri, si nu se stie daca serviciul va fi lansat si in afara Statelor Unite.

Detaliile despre serviciu sunt insuficiente deoarece nu se stie daca va fi un serviciu de difuzare sau de descarcare a muzici sau o combinatie intre cele doua. Succesul unor servicii ca Spotify si iTunes si recent lansatul Sky Songs subliniaza importanta pe care o are muzica in batalia pentru dominatia online.

In prezent, Google detine un serviciu de muzica in China, unde permite utilizatorilor sa descarce muzica gratuit. Miscarea a fost vazuta ca o incercare de a atrage utilizatorii celui mai popular motor de cautare din China - Baidu.