Solutiile de colectare in banci vor insemna circa un milion de euro din businessul ASF, mai mult cu 33% fata de anul trecut.

“Criza a impulsionat cererea pentru sisteme de colectare a debitelor restante. Cresterea se bazeaza pe nevoia tot mai multor organizatii de a folosi un sistem de colectare, care sa ajute la recuperarea datoriilor si la reducerea importanta a costurilor generate de activitatea de colectare” a declarat Stefan Paun, directorul general al ASF, companie care se afla de asemenea in topul Deloitte al celor mai dinamice 50 de companii IT din zona Europei Centrale si de Est.

Capone detine peste 50% dintre implementarile de sisteme de colectare in banci, printre clienti numarandu-se ING Bank, Unicredit Tiriac Bank, Credit Europe Bank, Millenium Bank, Alpha Bank, Banca Romaneasca, potrivit companiei.

“Exista o piata a aplicatiilor de colectare, dar deocamdata este o nisa foarte mica si greu de estimat ca valoare. Insa, oricum s-ar face o estimare, sigur avem o pozitie dominanta in Romania, iar cererea va creste semnificativ abia de acum incolo”, este de parere managerul ASF.

ASF este o firma romaneasca infiintata in 2001 cu peste 50 de angajati care a dezvoltat patru linii de afaceri: sistemul de colectare Capone, suita de aplicatii AnytimeCRM, software-ul de raportare NextReports si dezvoltarea de solutii la cererea clientului.