Amazon.com, cea mai mare companie de comert online din lume, a afisat un profit trimestrial peste asteptari si a anuntat ca vanzarile de la sfarsitul anului ar putea depasi, de asemenea, estimarile, relateaza Les Echos.

Profitul net a atins in al treilea trimestru 199 milioane dolari, sau 45 centi/actiune, mai mare decat cel de 118 milioane dolari, sau 27 centi/actiune, obtinut in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii estimau, in medie, un profit net de 33 centi/actiune.

Cifra de afaceri a grupului a urcat cu 28% in trimestrul III, la 5,45 miliarde dolari (3,63 miliarde euro), in contextul in care analistii mizau pe o crestere la 5,03 miliarde dolari, potrivit NewsIn.

"Rezultatele au depasit estimarile pentru cifra de afaceri si pentru profitul net. Investitorii vor fi fericiti sa afle ca populatia continua sa cheltuiasca", a delarat Colin Gillis, analist in cadrul Brigantine Advisors.

Inainte de publicarea rezultatelor, analistii estimau ca Amazon va inregistra performante peste media pietei de distributie in perioada sarbatorilor de iarna. Insa, recent, concurenta cu grupul Wal-Mart a redus pretul cartilor vandute pe internet si a declansat temeri in legatura cu evolutia marjelor de profit.

Pentru al patrulea trimestru, ce include perioada Craciunului, Amazon prevede o cifra de afaceri cuprinsa intre 8,125 si 9,125 miliarde dolari, in contextul in care analistii prevad o cifra de afaceri de 8,13 miliarde.

Profitul operational este estimat la 300-425 milioane dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Amazon Alexa va implementa vocea lui Samuel L. Jackson