"Veniturile inregistrate de companie au atins nivelul superior al proiectiilor noastre, cu o crestere de 17%, in timp ce veniturile non-GAAP per actiune au fost de 0,52 dolari, reprezentand o crestere de 19%. Acest lucru este cu atat mai incurajator avand in vedere situatia economica si lipsa de putere a dolarului", a spus Gil Shwed, presedinte si CEO Check Point.

Din punct de vedere operational, compania a avut o prestatie buna in toate regiunile in care opereaza, in special in zona Asia Pacific.

"Am continuat sa desfasuram actiuni concertate in urma achizitiilor recente, iar acest lucru ne-a ajutat sa realizam rezultate financiare bune si o margine operationala non-GAAP de 55%", a mai spus Shwed.

Check Point a introdus noi produse care au influentat cresterea anuala de 17%, dintre acestea facand parte dispozitivele de management SMART-1, seria de dispozitive high-end Power-1 11000 si seria de dispozitive low-end UTM-1 130, precum si arhitectura Software Blade.

Comparativ, in trimestrul trei al anului trecut, compania a inregistrat venituri totale de 199,7 milioane dolari. Cash flow-ul din operatiuni a fost de 126,1 milioane dolari in T3 din 2009, o crestere de 10% in comparatie cu 115,1 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut. La 30 septembrie 2009, compania avea 1.736,2 miioane dolari in cash si investitii.

In al doilea trimestru, Check Point a avut venituri totale de 223,6 milioane dolari, la o rata de crestere anuala de 12%.

La inceputul acestui an, compania a semnat un acord pentru achizitionarea diviziei de dispozitive de securitate de la Nokia. Divizia de dispozitive de securitate de la Nokia furnizeaza platforme de securitate dedicate, optimizate pentru firewall, software VPN (virtual private network – retea privata virtuala) si UTM (unified threat management – management unifcat al amenintarilor) de la Check Point.

Citeste aici un studiu realizat de Check Point care arata cum a micsorat criza bugetele alocate de companii securitatii IT.