Aproximativ 60% dintre IMM-urile din Bucuresti isi externalizeaza serviciile de administrare a infrastructurii IT, anunta un studiu al companiei de servicii si consultanta Ka&Te Associates.
Companiile mici si mijlocii prefera sa externalizeze serviciile IT deoarece au un numar redus de computere sau o infrastructura mica, dar si pentru ca pot reduce cu pana la 50% costurile de administrare IT.

De asemenea, firmele bucurestene considera ca angajatii au mai mult timp sa se dedice domeniilor lor de activitate si pot obtine rezultate de business mai bune, datorita faptului ca infrastructura IT lucreaza la performanta mai ridicata.

Numai 12,5% dintre companiile chestionate au departamente interne de IT sau angajati dedicati acestui domeniu, in vreme ce majoritatea companiilor participante la studiu – 79% - nu au un departament intern dedicat IT-ului, sau angajati care sa indeplineasca sarcini de administrare a infrastructurii IT.

Cea mai importanta categorie evidentiata in urma studiului o reprezinta companiile care externalizeaza administrarea infrastructurii IT si primesc suport de la distanta. Astfel, 60% dintre companii prefera sa incredinteze administrarea infrastructurii lor IT unor companii pentru care aceasta reprezinta activitatea de baza.

”Companiile romanesti incep sa devina constiente de cat de critica este functionarea infrastructurii IT pentru activitatea lor de baza. Fiecare incident informatic inseamna o pierdere de timp si de bani din partea companiilor, care nu mai pot functiona normal si nu isi mai pot indeplini obligatiile fata de clienti. Externalizarea administrarii infrastructurii IT asigura tocmai faptul ca procesele de baza din companii nu vor fi intrerupte pe o perioada prea mare in cazul unui incident informatic, iar pierderile vor fi minime. De asemenea, firmele care ofera astfel de servicii externalizate au expertiza necesara pentru a oferi suport IT in cele mai variate domenii: adminstrarea retelelor, serverelor sau a bazelor de date”, declara Cristian Stefanescu, General Manager Ka&Te Associates.

De asemenea, executivii acestor companii au declarat ca actuala criza economica a dus la cresterea calitatii serviciilor, majoritatea declarand ca sunt "multumiti" sau "foarte multumiti" de serviciile primite de la furnizorii externi.

Studiul Ka&Te Associatez a fost desfasurat pe un esantion de 200 de companii de tip IMM cu o cifra de afaceri de pana la 50 milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri