Dassault Systems, companie franceza ale carui soft-uri sunt folosite pentru a construi masini si avioane, a cumparat active in valoare de 600 milioane dolari ale unitatii de vanzari si de mentenanta a clientilor din cadrul International Business Machines (IBM), anunta Bloomberg.
IBM, cea mai mare companie de servicii IT, si Dassault Systemes vor sa incheie tranzactia pana in trimestrul doi din 2010, au anuntat cele doua companii.

Achizitionarea va ajuta compania franceza sa se extinda in piata soft-urilor folosite pentru construirea produselor industriale. Aproape jumatate dintre vanzarile companiei franceze provin de la producatori de masini si companii aeronautice ca Toyota Motor sau Boeing, care au fost afectate de criza economica. IBM a decis sa vanda activele catre Dassault dupa ce recesiunea globala a redus cheltuielile din IT facute de companii.

Directorul financiar al Dassault Systems, Thibault de Tersant a declarat in luna februarie ca dispune de aproximativ 640 milioane euro cu care planuieste sa faca achizitii in acest an.

Tranzactia incheiata cu IBM este cea mai mare achizitie din istoria Dassault Systemes, a declarat C.J. Lin un purtator de cuvant al producatorului francez de software.

Ca parte a acordului, Dassault Systemes va deveni partener global al IBM. Cele doua companii au anuntat ca vor continua investitiile comune in dezvoltarea si sustinerea produselor pentru consumatori din intreaga lume.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri