IBM, cea mai mare companie de servicii IT, si Dassault Systemes vor sa incheie tranzactia pana in trimestrul doi din 2010, au anuntat cele doua companii.

Achizitionarea va ajuta compania franceza sa se extinda in piata soft-urilor folosite pentru construirea produselor industriale. Aproape jumatate dintre vanzarile companiei franceze provin de la producatori de masini si companii aeronautice ca Toyota Motor sau Boeing, care au fost afectate de criza economica. IBM a decis sa vanda activele catre Dassault dupa ce recesiunea globala a redus cheltuielile din IT facute de companii.

Directorul financiar al Dassault Systems, Thibault de Tersant a declarat in luna februarie ca dispune de aproximativ 640 milioane euro cu care planuieste sa faca achizitii in acest an.

Tranzactia incheiata cu IBM este cea mai mare achizitie din istoria Dassault Systemes, a declarat C.J. Lin un purtator de cuvant al producatorului francez de software.

Ca parte a acordului, Dassault Systemes va deveni partener global al IBM. Cele doua companii au anuntat ca vor continua investitiile comune in dezvoltarea si sustinerea produselor pentru consumatori din intreaga lume.