Acordul ar putea insemna distribuirea de muzica si clipuri MySpace pe site-ul Facebook prin platforma Connect, care permite utilizatorilor sa se logheze la o treime dintre site-urile care folosesc informatiile Facebook.

"Facebook se concentreaza pe construirea celei mai bune tehnologii care ajuta utilizatorii sa imparta continutul, in timp ce MySpace se axeaza pe o strategie de extindere a continutului. Vrem sa detinem continutul lor, asa cum facem cu multe alte site-uri, si sa il oferim in reteaua noastra fiind benefic pentru utilizatorii nostri", a declarat Sheryl Sandberg, directorul operational al Facebook.

"Suntem deschisi sa lucram cu MySpace si in prezent purtam discutii cu acestia. Owen Van Natta a lucrat la Facebook si inca suntem apropiati de acesta", a adaugat executivul Facebook.

Owen Van Natta, directorul executiv al MySpace, a confirmat ca cele doua companii poarta discutii. Van Natta a schimbat strategia MySpace renuntand sa mai concureze direct cu Facebook.

El a declarat ca noul produs este acum "o platforma unde oamenii socializeaza in jurul continutului", iar obiectivul pentru MySpace este de a deveni un loc in care utilizatorii pot gasi si imparti muzica, show-uri televizate, filme si jocuri.

"Suntem in discutii cu Facebook si alte site-uri si am putea deveni parteneri cu acestea. Acordurile sunt o parte importanta din strategia noastra precum si valoarea produsa de acestea", a explicat executivul MySpace.

"Facebook se refera la comunicarea esentiala cu reteaua de prieteni, in timp ce MySpace este despre comunicarea in jurul unui continut popular cu persoane care au aceleasi hobby-uri", a adaugat Van Natta.

In luna septembrie, Facebook a reprezentat mai mult de 58% din traficul online inregistrat de retelele sociale, potrivit companiei de cercetare Hitwise. MySpace, odata cea mai mare retea sociala, a resimtit o scadere a cotei de piata de la 66% cu un an in urma, la 30% in prezent.