Popularitatea telefoanelor inteligente ar putea determina producatorii de PC-uri sa patrunda in acest segment, potrivit unui raport al companiei de cercetare Gartner, citat de TGDaily.
Analistii de la Gartner au declarat ca vanzarile in scadere ale PC-urilor coincid cu o crestere la nivel global a vanzarilor de smartphone-uri.

Grupul de cercetare considera ca producatorii de PC-uri ar putea lua in considerare patrunderea in aceasta piata deoarece ar putea compensa declinul vanzarilor de computere.

Totusi, Gartner a anuntat ca factori precum intelegerea comportamentului pe care il au consumatorii din sectorul telefoanelor mobile ar putea limita viitoarea cota de piata a producatorilor.

"Producatorii de PC-uri ar trebui sa realizeze ca in timp ce detinerea tehnologiei ofera o oportunitate de patrundere in arena smartphone-urilor, modelele de busines, cum ar fi pozitionarea produselor este foarte diferit fata de cel din piata computerelor", a declarat Roberta Cozza, analist principal Gartner.

"Pentru producatorii de PC-uri va fi foarte dificil sa simplifice utilizarea canalelor de vanzare pentru a extinde prezenta in piata smartphone-urilor. Pietele smartphone-urilor si notebook-urilor sunt guvernate de reguli diferite cand vine vorba de marketing si vanzarea produselor", a adaugat aceasta.

De asemenea, analista a declarat ca furnizorii de telefoane mobile se vor confrunta si cu rivalitatea in crestere din piata smartphone-urilor.

Potrivit Gartner, vanzarile de smartphone-uri la nivel global vor creste cu aproximativ 29% in acest an si vor ajunge la 180 milioane de unitati, depasind notebook-urile ca unitati vandute.

In prezent smartphone-urile reprezinta 14% din vanzarile totale de telefoane mobile, dar Gartner a anuntat ca pana in 2012 acestea vor putea reprezenta 37% din vanzarile mondiale de telefoane mobile. Veniturile provenite din smartphone-uri le vor depasi pe cele provenite din vanzarea de telefoane mobile, mai anunta raportul.

Potrivit datelor companiei de cercetare Canalys, Nokia detine cea mai mare cota de piata in segmentul telefoanelor inteligente.

Primul declin al vanzarilor de PC-uri de la criza Dot-Com din 2001





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri