ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), organizatia care gestioneaza Internetul si numele domeniilor web, a anuntat ca a aprobat scrierea numelor si in alte limbi decat engleza, scrie Bloomberg.

Grupul va aplica scrierea numelor de domenii internationalizate sau a adreselor web bazate in limbile native ale utilizatorului incepand cu 16 noiembrie, a anuntat organizatia intr-un comunicat de presa.

"Acesta este primul pas, insa este unul extrem de mare si o mutare istorica spre internationalizarea domeniului web", a declarat directorul executiv al ICANN, Rod Beckstrom. "Vom face Internetul mult mai accesibil pentru milioane de oameni din regiuni ca Asia, Orientul Mijlociu si Rusia", a adaugat acesta.

Schimbarile vor fi aplicate sistemului de gestionare a Internetului (DNS). Acesta functioneaza ca o agenda telefonica, transformand numele domeniilor usor de inteles in serii de numere usor de citit de computere, cunoscute sub numele de adrese IP. Acest metoda va permite sistemului sa recunoasca si sa traduca caracterele non-latine.

Noile nume de domenii vor fi limitate initial pentru codurile tarilor implicate. De exemplu, utilizatorii rusi vor putea sa foloseasca scrierea locala la sfarsitul adresei in locul ".ru", a anuntat ICANN.

De asemenea, organizatia incearca sa introduca sufixe ale adreselor web pentru principalele nume de domenii ca ".net", ".com" si ".org".

ICANN, organizatia infiintata de guvernul american, a fost fondata in 1998 pentru a superviza dezvoltarea Internetului. In urma cu o luna, dupa mai multi ani de critici, guvernul american a parasit controlul organizatiei non-profit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri