Cea mai mare retea sociala online, Facebook, a primit daune in valoare de 711 milioane dolari din partea companiei de publicitate Sanford Wallace, scrie The Guardian.

Facebook a primit daune in valoare de 711,2 milioane dolari dupa ce a castigat un proces impotriva Sanford Wallace, cunoscuta si sub denumirea "Spamford", care a trimis mail-uri si a postat mesaje fara permisiunea utilizatorilor retelei sociale.

Compania a intentat o actiune legala impotriva Wallace, care in urma cu un an a fost amendata cu 230 milioane dolari dupa ce a trimis utilizatorilor MySpace mesaje pornografice de tip spam.

In comunicatul de presa Facebook a anuntat ca daunele oferite de o judecatorie din California, Statele Unite sunt unele dintre cele mai mari din istoria proceselor anti-spam.

"Ne asteptam sa nu colectam imediat toata suma, dar vom incerca sa obtinem tot ce putem din daunele care ni se cuvin", a declarat purtatorul de cuvant al Facebook. "Speram ca decizia de astazi va actiona ca o intimidare impotriva celor care vor sa abuzeze de Facebook si utilizatori sai", a adaugat purtatorul de cuvant.

Top 50 cele valoroase start-up-uri online. Facebook, pe primul loc


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si