Samsung si-a triplat profitul in T3, la peste 3 mld. $

Producatorul de electronice Samsung a anuntat triplarea profitului trimestrial, pana la nivelul record de 3,72 mii miliarde woni sud-coreeni (3,1 miliarde dolari), de la 1,22 mii miliarde woni in trimestrul III din 2008, redresarea economica ducand la o revigorare a preturilor, potrivit Bloomberg.
Samsung prognozeaza o activitate "solida" in ultimul trimestru din acest an, similar comentariilor publicate de Intel Corp., lider al pietei de fabricare a cipurilor electronice, potrivit NewsIn.

Totodata, Samsung a anuntat ca planuieste sa investeasca pe segmentele semiconductorilor si de fabricare de monitoare in 2010, depasind 8,5 mii miliarde woni. Cresterea profitului ar putea fi subminata de redresarea monedei sud-coreene, care isi revine dupa deprecierea in timpul crizei globale.

Actiuinile companiei au urcat cu 0,7% in timpul sedintei de vineri de pe piata bursiera coreeana, pentru a inchide la 723.000 woni, in timp ce indicele local Kospi a scazut cu 0,3%. Piata bursiera din Coreea s-a redresat, avansand cu 60% de la inceputul acestui an.

Analistii chestionati de Bloomberg estimau un profit net de 3,58 mii miliarde woni pentru Samsung, deci sub rezultatul anuntat de companie. Veniturile au fost insa in conformitate cu previziunile analistilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri