Producatorul de electronice Samsung a anuntat triplarea profitului trimestrial, pana la nivelul record de 3,72 mii miliarde woni sud-coreeni (3,1 miliarde dolari), de la 1,22 mii miliarde woni in trimestrul III din 2008, redresarea economica ducand la o revigorare a preturilor, potrivit Bloomberg.
Samsung prognozeaza o activitate "solida" in ultimul trimestru din acest an, similar comentariilor publicate de Intel Corp., lider al pietei de fabricare a cipurilor electronice, potrivit NewsIn.

Totodata, Samsung a anuntat ca planuieste sa investeasca pe segmentele semiconductorilor si de fabricare de monitoare in 2010, depasind 8,5 mii miliarde woni. Cresterea profitului ar putea fi subminata de redresarea monedei sud-coreene, care isi revine dupa deprecierea in timpul crizei globale.

Actiuinile companiei au urcat cu 0,7% in timpul sedintei de vineri de pe piata bursiera coreeana, pentru a inchide la 723.000 woni, in timp ce indicele local Kospi a scazut cu 0,3%. Piata bursiera din Coreea s-a redresat, avansand cu 60% de la inceputul acestui an.

Analistii chestionati de Bloomberg estimau un profit net de 3,58 mii miliarde woni pentru Samsung, deci sub rezultatul anuntat de companie. Veniturile au fost insa in conformitate cu previziunile analistilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri