"Prima impresie e buna. Rezultatele au fost stimulate de imbunatatirea vanzarilor pe televizoarele de tip LCD. De asemenea, am observat progrese pe activitatea financiara, mai ales pe Sony Life. Perspectivele par bune, dupa ce Sony a reusit sa isi limiteze pierderile in ciuda aprecierii yen-ului", a spus economistul sef al Rakuten Investment Management, Kazutaka Oshima, conform NewsIn.

Sony a inregistrat pierderi pentru al patrulea trimestru consecutiv in perioada iulie - septembrie 2009, al doilea trimestru al anului fiscal, pe fondul scaderii vanzarilor telefoanelor mobile si a ieftinirii consolelor PlayStation 3, dar analistii au mentionat semne de ameliorare in alte activitati ale grupului, mai scrie Les Echos.

Pentru anul fiscal care se va incheia la finalul lui martie 2010, Sony si-a redus estimarile privind pierderile operationale, de la 110 miliarde yeni la 60 miliarde yeni.

In septembrie, Sony a lansat o noua versiune a consolei PlayStation 3, care sa concureze cu produsul Microsoft, Xbox 360, si cu cel al Nintendo, Wii.