Cisco, cel mai mare producator de echipamente de retea, ar putea renunta la oferta de preluare a Tandberg pentru trei miliarde dolari (17,2 miliarde koroane norvegiene) dupa ce actionarii care detin 24% din compania norvegiana fac presiuni pentru o propunere mai mare, au declarat persoane apropiate situatiei citate de Bloomberg.

Daca Cisco nu va primi acordul a 90% dintre investitorii Tandberg pentru oferta de 153.50 coroane per actiune (26,85 dolari), compania ar putea lua in considerare renuntarea la aceasta preluare, a declarat o persoana apropiata situatiei.

"Cred ca este putin probabil ca acestia sa renunte la oferta, cumpararea Tandberg este mai importanta pentru acestia", a declarat Martin Hoff, analist Arctic Securities. "Este probabil o tactica a Cisco pentru a trimite semnale care sa sperie actionarii pentru a accepta oferta", a declarat analistul.

Cisco a facut oferta pentru Tandberg la 1 octombrie pentru a se extinde in piata videoconferintelor. Oferta are nevoie de suportul din partea a 90% dintre actionarii Tandberg pentru a crea o preluare completa. Unitatea din Norvegia a bancii suedeze SEB a discutat acesta problema cu actionarii, iar 21 dintre detinatori nu au vrut sa vanda din cauza termenilor curenti ai ofertei", potrivit unui comunicat de presa al bancii.

Filketrygdfondet, un fond de pensii norvegian, detine 10,09% din Tandberg, fiind cel mai mare actionar.

Conducerea Tandberg a sustinut oferta, iar Cisco a anuntat ca intentioneaza sa-l numeasca pe actualul director executiv al Tandberg, Fredrik Halvorsen, in fruntea diviziei de videoconferinte.

Bursa de Valori din Oslo a blocat tranzactionarea actiunilor Tandberg, mentionand intr-un comunicat de presa ca "investigheaza daca unii participanti au acces la diferite informatii in relatii cu evaluarea actiunilor companiei".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cisco: Parolele de mail pot fi sparte in cateva minute. Solutii?