Power Net Consulting, unul dintre cei mai importanti integratori de sisteme IT pe piata locala, ar putea avea in acest an o marja de profit de 5% din cifra de afaceri, care este estimata la 20 de milioane de euro, fata de 27,5 milioane de euro anul trecut, potrivit Gabrielei Laiu, directorul executiv al companiei.

Desi 2009 a adus scaderi pentru majoritatea integratorilor IT, la fel cum s-a intamplat si in cazul Power Net Consulting, firma compania infiintata in 1999 de Emil Munteanu, Dimitriev Gradinescu si Stefan Mustata isi va pastra o marja de profit asemanatoare cu cea de anul trecut, cand profitul companiei a fost de 1,5 milioane de euro la afaceri de 27,5 milioane de euro.

“Mai este putin pana se termina anul, dar in aceasta perioada de sfarsit de an, apar cele mai multe proiecte consistente si speram sa atingem obiectivul propus de 20 de milioane de euro pentru cifra de afaceri. Este la 80% fata de nivelul din 2008, dar scaderea este justificata”, a declarat pentru Wall Street Gabriela Laiu (foto), directorul executiv al companiei adaugand totodata ca in anii anteriori ultimul trimestru inseamna in jur de 30% din afacerile companiei.

Criza financiara i-a facut pe unii clienti din zona companiilor private sa-si reduca bugetele si cu pana la 30-40%, un client care a ales insa sa investeasca in continuare fiind Romtelecom, operatorul de telecomunicatii devenind din ce in mai competitiv in ultimii ani prin investitiile puternice in dezvoltare.

Pe de alta parte, in zona publica care inseamna 75-80% din afacerile integratorului au fost foarte multe amanari de licitatii, alt factor care ar putea duce la intarzieri de proiecte fiind alegerile electorale.

“Pentru companiile private a fost o reducere drastica a bugetelor, noroc ca multe au facut achizitiile in 2008. Anul acesta au cumparat doar daca au avut niste necesitati mai mici. Oamenii si-au directionat resursele catre partea interna si nimic mai mult. Daca nu a fost neaparat sa cumpere o solutie au zis <<Asta e, ne descurcam si cu ce avem!>>. Pe zona publica nu au fost foarte multi bani si fiecare a incercat sa-si directioneze cheltuielilele catre personal. Banii au fost foarte putini si acum dupa ultimele rectificari cred ca unora li s-au taiat fondurile de tot”, a explicat Laiu.

In primul semestru al acestui an, Power Net Consulting a avut afaceri de 14,2 milioane de euro mai mult cu 82% fata de aceeasi perioada din 2008 pentru ca foarte multe contracte de anul trecut s-au finalizat in prima parte din 2009.

“Noi am avut activitate pentru ca au fost proiectele de anul trecut, dar daca tinem cont de vanzari, nu pot sa spun ca anul acesta au fost reactiile pe care le-am fi avut in anii anteriori. Si deocamdata nu se simte o deblocare”, a spus Laiu, care nu a oferit date despre rezultatele financiare ale Power Net Consulting pe trimestrul al treilea.

Unul dintre obiectivele companiei este reducerea ponderii proiectelor din sectorul public pana la 50% din afacerile integratorului, pentru 2010 Laiu sperand ca proiectele publice vor ajunge la 60-65% de la circa 75-80% in prezent.

Dintre proiectele publice implementate de firma, majoritatea (70%) sunt bazate pe fonduri europene, cel mai important proiect administrat pana acum de Power Net Consulting fiind de cinci milioane de euro, un proiect cu fonduri UE incheiat in 2008 si finalizat anul acesta.

Bugetele clientilor companiei sunt in medie de 500.000 de euro.

Printre cei cu care lucreaza Power Net Consulting se numara Camera Deputatilor, Inspectoratul General al Politiei Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, Consiliul Concurentei, Ministerul Culturii si Cultelor, Universitatea Politehnica Bucuresti si companii private precum Romtelecom, Nuclearelectrica, Elmec Romania, Humanitas.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri