Producatorul de telefoane mobile SonyEricsson a lansat primul telefon cu sistem de operare Android, dezvoltat de Google, scrie BBC News.
Telefonul Xperia X10 are o camera foto de opt megapixeli, un ecran tactil, GPS si poate folosi aplicatii de pe Android Market sau Play Now Arena sustinut de SonyEricsson. Compania a anuntat ca ar putea fi primul model din familia de telefoane Android care vor fi lansate anul viitor.

SonyEricsson a anuntat ca ofera utilizatorilor o interfata care sa ajute detinatorii sa organizeze utilizarea site-uilor ca Twitter, Facebook precum si cele de email si alte aplicatii de mesagerie.

Decizia SonyEricsson de a produce telefoane Android este vazuta ca o incercare a producatorului de telefoane prin care sa recastige din cota de piata pierduta in ultimii ani. In ultimele trei trimestre a raportat pierderi din cauza competitiei acerbe venita din partea unor rivali ca iPhone.

Totusi, analistii au declarat ca lansarea X10 inaintea sezonului de sarbatori ar putea afecta perspectivele altor telefoane lansate recent de companie.

Sursa foto: concept-phones.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Aplicatia ce te invata sa mananci sanatos poate fi descarcata gratuit