Sorin Mindrutescu, directorul general al Oracle Romania, filiala unuia din cei mai importanti producatori de software la nivel mondial, crede ca economia isi va reveni la jumatatea anului 2011.
“Acum un an si jumatate eram pe val. In prezent, speram sa ne revenim intr-un an si jumatate”, a declarat Mindrutescu, in cadrul “Oracle Day”, eveniment organizat de Oracle si Ziarul Financiar.

Oracle Romania are 1.400 de salariati, fiind a patra tara ca numar de angajati din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) dupa Franta, Anglia si Germania, potrivit lui Mindrutescu.

"Multinationalele, cum este si cazul Oracle, au facut investitii majore in Romania si ar trebui sa ne intrebam de ce. Au contat calitatea oamenilor, salariile si infrastructura”, a mai spus seful Oracle.

Europa de Est a suferit cel mai mult de pe urma recesiunii economice , dupa cum declara in urma cu doua saptamani Loic le Guisquet, presedintele Oracle pentru zona EMEA, care se asteapta ca Anglia sa fie prima tara europeana care isi va reveni din criza.

Oracle, cel mai important producator de software de business la nivel mondial, a raportat pentru primul trimestru fiscal al acestui an (care s-a terminat la 31 august), venituri mai mici cu 5% la 5,1 miliarde de dolari, in timp ce profitul net a crescut cu 4% la un miliard de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
FP o va numi pe Vivian Nicoli in board, la recomandarea ASF
Setari Cookie-uri