Orange Romania a lansat o platforma de blog ce poate fi accesata de pe calculator prin Internet sau de pe telefon, prin serviciul Acces WAP oferit de Orange.
Pasionatii de mediul online si blogging pot sa isi creeze gratuit un blog personal pe www.orangeblog.ro. Aici vor putea sa scrie articole, sa incarce videoclipuri si imagini, sa verifice comentariile si mesajele primite, sa interactioneze cu cititorii lor.

De asemenea, blogurile se pot actualiza prin trimiterea unei imagini prin mesaj multimedia la numarul 2564. Imaginea din mesaj va aparea astfel pe blogul utilizatorului care a trimis mesajul multimedia. Blogurile create pe platforma Orange pot fi personalizate in functie de structura, culori, bannere, titlu, aspectul pe WAP sau pe web. Serviciul Orange blog este gratuit.

Clientii Orange care isi acceseaza blogul direct de pe telefonul mobil vor plati traficul WAP sau Internet corespunzator pachetului de date activat.

Vizitatorii Orange blog pot trimite opinii, sugestii si observatii despre functionalitatea platformei si designul acesteia. Sugestiile vor fi analizate de catre un juriu format din specialisti in domeniul online din cadrul Orange si un consultant independent. Acestia vor premia cele mai bune trei idei pentru fiecare categorie din concurs cu cate un laptop Apple MacBook Air.

In forma sa actuala, Orange blog este o varianta beta, la care se vor adauga functionalitati noi in urma feedback-ului primit de la vizitatorii site-ului. Perioada de desfasurare a concursului este 4 noiembrie – 2 decembrie 2009.

„Peste 900.000 de mesaje se publica pe bloguri zilnic in toata lumea, iar in Romania rata de utilizare a Internetului este in crestere. Prin lansarea Orange blog ne propunem sa ne apropiem de cei care folosesc intens Internetul pentru a comunica cu prietenii si cu familia si care sunt atrasi de cele mai noi tehnologii”, a declarat Cristina Caian, manager de produs Orange Romania.

Orange blog ofera posibilitatea de cautare si de vizualizare a celor mai noi bloguri si de a fi la curent cu cele mai noi mesaje prin optiunea RSS. Cei care creeaza un blog primesc automat si un cont pentru Share Box, serviciul de continut generat de utilizatori, lansat de Orange in 2008. De asemenea, vizitatorii site-ului pot vota blogul favorit in clasamentul “top bloggers” disponibil pe platforma Orange.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri