"E posibil sa extindem acest parteneriat inafara Statelor Unite, dar trebuie sa asteptam si sa vedem daca vom primi aprobarea pentru acordul cu Yahoo si probabil vom anunta planurile noastre", a declarat executivul in cadrul unei conferinte care a avut loc la Tokyo, Japonia.

Parteneriatul care se intinde pe o perioada de 10 ani a fost anuntat in luna iulie si trebuia sa formalizeze acordul pana la 27 octombrie, insa companiile nu au respectat termenul propus. O zi mai tarziu companiile au anuntat ca discutiile vor fi extinse pe o perioada nedeterminata.

De asemenea, acordul trebuie sa primeasca validarea Departamentului de Justitie din Statele Unite, care a inceput sa analizeze daca mediul competitional va fi afectat de posibila fuziune a celor doua companii in piata motoarelor de cautare.

Microsoft si Yahoo vor sa isi extinda cota in piata cautarilor online fata de Google, care in Statele Unite detinea 71% in luna octombrie, potrivit Hitwise. Yahoo detine 16%, in timp ce motorul de cautare Bing detine o cota de piata de 10%.