Nokia, liderul pietei mondiale a telefoanelor mobile, a decis sa retraga de pe piata aproximativ 14 milioane de incarcatoare vandute in intreaga lume si care prezinta defecte, acestea urmand sa fie inlocuite gratuit, a anuntat un purtator de cuvant al firmei finlandeze, potrivit AFP, citat de NewsIn.
Incarcatoarele au fost produse de BYD, unul dintre subcontractantii Nokia, si sunt susceptibile sa provoace descarcari electrice. Grupul finlandez a precizat ca nu a fost semnalat deocamdata niciun incident si niciun ranit.

Nokia precizeaza ca este vorba de incarcatoarele AC-3E si AC-3U, fabricate intre 15 iunie si 9 august 2009, precum si de modelul AC-4U, fabricat intre 13 aprilie si 25 octombrie 2009. Incarcatorul AC-3E a fost vandut in Europa, iar celelalte doua au fost comercializate in America de Nord si America Latina.

Clientii Nokia pot verifica pe pagina de internet a companiei daca incarcatorul pe care-l detin face parte din cele potential riscante.

Purtatorul de cuvant a adaugat ca decizia de retragere de pe piata nu se refera la incarcatoarele pentru China, Marea Britanie, Brazilia si Argentina.

Citeste si Nokia da afara 6.000 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si