Vanzarile de microprocesoare din intreaga lume au crescut cu 23% comparativ cu trimestrul al doilea, atingand un nou record al tuturor timpurilor, potrivit companiei de cercetare International Data Corp (IDC).

In termenii de venituri, piata de procesoare a crescut cu mai mult de 14% fata de trimestrul anterior, la 7,4 miliarde dolari, a anuntat IDC, potrivit publicatiei EETimes.

Procesoarele pentru computerele mobile au continuat sa creasca cu 35,7% comparativ cu al doilea trimestru, a anuntat IDC. Procesoarele pentru desktop-uri au crescut cu 11,4%, in timp ce procesoarele pentru servere au crescut cu 12,2% in baze trimestriale, a anuntat IDC.

"Evolutia din trimestrul al doilea este condusa de procesoarele Atom care au fost vandute in netbook-uri produse si vandute in China" a anuntat compania.

"In timp ce procesoarele Atom produse de Intel au ajutat piata sa atinga un record de unitati vandute, pe partea de venituri, pretul redus de vanzare a condus la o eroziune semnificativa cu mai mult de 7%", potrivit Shane Rau, analist IDC.

Rau a declarat ca cele mai importante date din trimestrul al treilea sunt ca procesoarele au depasit recordul din trimestrul al treilea din 2008, indicand o revenire a pietei.

Cota de piata la nivel global din trimestrul al treilea a fost de 81,1%, in crestere cu 2,2%, potrivit IDC. Avansul vine ca raspuns la preturile ridicate ale Advanced Micro Devices, care a resimtit o scadere de 2% a cotei de piata din trimestrul al treilea, a anuntat IDC.

IDC a imbunatatit estimarea pentru vanzarile de procesoare la mai mult de 300 milioane de unitati, citand o performanta pozitiva a pietei si semnale de crestere a cererii pentru PC-uri in trimestrul al patrulea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri