In termenii de venituri, piata de procesoare a crescut cu mai mult de 14% fata de trimestrul anterior, la 7,4 miliarde dolari, a anuntat IDC, potrivit publicatiei EETimes.

Procesoarele pentru computerele mobile au continuat sa creasca cu 35,7% comparativ cu al doilea trimestru, a anuntat IDC. Procesoarele pentru desktop-uri au crescut cu 11,4%, in timp ce procesoarele pentru servere au crescut cu 12,2% in baze trimestriale, a anuntat IDC.

"Evolutia din trimestrul al doilea este condusa de procesoarele Atom care au fost vandute in netbook-uri produse si vandute in China" a anuntat compania.

"In timp ce procesoarele Atom produse de Intel au ajutat piata sa atinga un record de unitati vandute, pe partea de venituri, pretul redus de vanzare a condus la o eroziune semnificativa cu mai mult de 7%", potrivit Shane Rau, analist IDC.

Rau a declarat ca cele mai importante date din trimestrul al treilea sunt ca procesoarele au depasit recordul din trimestrul al treilea din 2008, indicand o revenire a pietei.

Cota de piata la nivel global din trimestrul al treilea a fost de 81,1%, in crestere cu 2,2%, potrivit IDC. Avansul vine ca raspuns la preturile ridicate ale Advanced Micro Devices, care a resimtit o scadere de 2% a cotei de piata din trimestrul al treilea, a anuntat IDC.

IDC a imbunatatit estimarea pentru vanzarile de procesoare la mai mult de 300 milioane de unitati, citand o performanta pozitiva a pietei si semnale de crestere a cererii pentru PC-uri in trimestrul al patrulea.