Peste 200 de clienti au migrat in trimestrul al treilea catre serverele si sistemele de stocare IBM, in defavoarea Sun si HP, arata principalul furnizor de servicii IT la nivel mondial.
Din momentul in care IBM a lansat programul Migration Factory (in urma cu trei ani) pentru a oferi suport utilizatorilor care doreau sa migreze catre sistemele produse de companie, circa 2.000 de clienti au renuntat sa mai colaboreze cu Sun si HP.

Dintre acestia, 400 au renuntat la serviciile Sun si 200 la HP in 2009. Compania a mai semnalat faptul ca 84 de clienti au ales IBM Power Systems in defavoarea Sun numai in trimestrul al treilea.

In ceea ce priveste segmentul serverelor UNIX, compania a inregistrat o crestere de 7.4% in al doilea trimestru, clasandu-se pe prima pozitie cu o cota de piata de 41.4%, inaintea companiei Sun care detine 27.3% (in scadere cu 4.4%) si a HP cu 24.8% (in scadere cu 1.6%), potrivit raportului trimestrial de monitorizare a pietei serverelor, IDC Worldwide Quarterly Server Tracker.

IBM este singurul furnizor de talie mare de servere UNIX care a inregistrat o cota in crestere in ultimii cinci ani (+11%), in timp ce atat Sun (-2.5%), cat si HP (-4.6%) au inregistrat o scadere.

Cota de piata IBM in ceea ce priveste sistemele Power s-a imbunatatit cu 5 procente pe parcursul trimestrului al treilea, marcand al saselea trimestru consecutiv de crestere. In plus, sistemele IBM System x au dobandit 2%, in timp ce dispozitivele de stocare IBM au inregistrat si ele vanzari in crestere in trimestrul al treilea.

IBM si-a majorat incasarile generate de catre migrarea utilizatorilor dinspre sisteme Sun si HP catre instrumente Power Systems la peste 150 milioane dolari in trimestrul trei. Acest lucru ridica valoarea totala a vanzarilor de servere UNIX la peste 400 milioane dolari in 2009.

Clientii care au migrat catre sisteme IBM provin din domenii precum servicii financiare, comunicatii, sectorul public, asistenta medicala, retail, business.

IBM Migration Factory include un sistem de evaluare a serverelor, servicii care asigura migrarea, precum si alte resurse.

IBM a anuntat recent o modalitate de sprijinire a organizatiilor in conceperea, distributia si administrarea de servicii prin care organizatiile pot implementa si automatiza procese in cadrul departamentelor lor operationale, de dezvoltare si test.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri