Samsung Electronics, al doilea producator de telefoane mobile, va produce incepand de anul viitor smartphone-uri bazate pe propriul sistem de operare pentru a incuraja dezvoltarorii de programe sa construiasca programe, in incercarea de a concura mai eficient cu producatori software ca Microsoft si Google, scrie Wall Street Journal.
Compania urmareste sa controleze tendinta din industrie prin oferirea propriului sistem de operare. De asemenea, sistemul de operare poate fi de o varianta in cazul in care dezvoltatorii altor sisteme aplica restrictii financiare si tehnice pe care Samsung nu le accepta.

Samsung a lansat un site prin care sa atraga dezvoltatorii de software pentru propriul sistem de operare care este numint "Bada" (n.r. - "ocean" in coreeana). Compania nu a decis daca va permite altor producatori de telefoane sa construiasca telefoane bazate pe acest software.

Samsung a anuntat ca va oferi primul sau telefon bazat pe sistemul de operare incepand de anul viitor. In luna septembrie, compania a deschis primul magazin online de aplicatii in Marea Britanie, Franta si Italia si intentioneaza sa furnizeze servicii in peste 30 de tari.

"Compania vrea sa devina un furnizor total ca Apple, cu propria platforma si cu propriul magazin de aplicatii", a declarat Grag Noh, analist HMC Securities. "Sa fi un furnizor total este visul oricarei companii in acest moment", a adaugat analistul.

Desi detine 20% din piata mondiala de telefoane mobile, Samsung nu a tinut pasul in piata smartphone-urilor, care este industria cu cea mai mare crestere si cel mai profitabil segment. Smartphone-urile vor reprezenta 16% din piata totala de telefoane mobile in acest an, ceea ce reprezinta mai putin de 5% din afacerile Samsung.

Pana in prezent, majoritatea smartphone-urilor Samsung sunt construite cu sistemul de operare Windows Mobile, insa compania a construit cateva modele Android si doua care folosesc sistemul de operare LiMo.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum imbunatatesti performanta smartphone-ului