Dell Computer, liderul mondial al producatorilor de PC-uri, a anuntat ca a stabilit un obiectiv de vanzari in valoare de 80 de miliarde de dolari pe an pentru viitorul apropiat.

Kevin Rollins, directorul executiv al companie,i a anuntat noul target de vanzari dupa ce a specificat ca grupul american are sanse foarte mari sa atinga vanzari de 60 de miliarde de dolari pana spre sfarsitul anului fiscal curent, care se va finaliza in ianuarie 2006.

Noua tinta ambitioasa de vanzari demonstreaza rapiditatea cu care Dell a castigat din cota de piata, concomitent cu dezvoltarea in alte sectoare lucrative (servere, stocare de informatii, retele si imprimante).

Rollins nu a putut preciza cand va incepe Dell sa aiba vanzari in valoare totala de 80 de miliarde de dolari, insa mai multi analisti de pe Wall Street preconizeaza ca grupul american ar putea atinge acest obiectiv in cel mult trei ani, daca isi pastreaza ritmul de dezvoltare prezent.

Dell vine puternic in urma concurentilor traditionali HP si IBM.

HP, care a concediat-o de putin timp pe presedinta Carly Fiorina a inregistrat vanzari anuale de 79,9 miliarde de dolari in anul fiscal incheiat in octombrie.(afla mai multe despre plecarea surpriza a presedintei HP). IBM, liderul incontestabil al industriei globale de IT a realizat vanzari de 96,5 miliarde de dolari pe parcursul anului fiscal incheiat in decembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Lenovo, parteneriat de miliarde in zona de stocare, noi solutii
Setari Cookie-uri