Compania americana UPC pregateste sa lanseze in viitor noi tehnologii in domeniul televiziunii digitale si al telefoniei mobile. Sistemul utilizeaza terminale de tipul smartphone, care pot detecta toate retelele disponibile - fixe sau mobile - pentru a se conecta la cea mai avantajoasa din punct de vedere al tarifului. Astfel, in afara locuintei, aparatul se va conecta la reteaua GSM, iar in interior va putea utiliza tehnologia VoIP, prin intermediul unui hot-spot - serviciu de conectare la internet mobil in banda larga. „Acest serviciu va putea fi utilizat abia peste un an sau doi pentru ca tehnologia, foarte diferita de cea actuala, este inca testata in laboratoarele noastre din Olanda”, a explicat directorul general al companiei, Richard Anderson.

In acelasi timp, reprezentantii UPC sustin conceptul televiziunii digitale, ce va fi pusa in practica pana la sfarsitul anului 2007.

UPC a achizitionat la jumatatea lunii octombrie compania Astral Telecom, pentru suma de 407,1 milioane de dolari, devenind astfel cel mai mare furnizor autohton de comunicatii prin cablu si satelit, cu aproape 1,3 milioane de clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si