Liberty Global, operatorul american de televiziune prin cablu detinut de mogulul media John Malone care controleaza si UPC Holding, a acceptat sa plateasca 3,5 miliarde euro pentru al doilea furnizor de televiziune prin cablu din Germania - Unitymedia GmbH, scrie CNBC.
Liberty Global a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze toate actiunile pentru doua miliarde dolari, la care se mai adauga cheltuieli in valoare de 1,5 miliarde dolari ale companiei-mama, Unity Media, care este detinuta de un grup de actionari condus de companiile Apollo si BC Partners.

Tranzactia a fost aprobata de conducerea Unitymedia, dar ar mai putea aparea costuri de tranzactie.

Unitymedia acopera mai mult de noua milioane de gospodarii si este prezenta in 10 dintre cele mai mari orase ale Germaniei, printre care Koln, Dusseldorf si Frankfurt. Compania avea aproximativ 5 milioane de abonati la sfarsitul lui septembrie si este cel mai mare operator de televiziune prin cablu in statele germane Hesse si North Rhine-Westphalia, doua dintre regiunile cele mai prospere si cu o densitate a populatiei ridicata.

"Adaugarea Unitymedia nu doar amplifica prezenta noastra europeana, dar adauga o proportie importanta operatiunilor noastre globale, care acum va acoperi aproximativ 40 milioane de gospodarii", a adaugat CEO-ul.

A fost a doua incercare a Liberty de a se extinde in Germania. In urma cu sapte ani, Malone a renuntat sa mai cumpere un operator german de cablu, dupa ce a intampinat opozitia din partea autoritatilor de reglementare. Tranzactia vine in momentul in care Unitymedia se pregatea sa inainteze o oferta publica initiala (IPO).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Batalia se incinge: Acuzatii puternice la varfurile Vodafone si DT