Potrivit unui comunicat de presa, Dell a anuntat ca va distribui smartphone-ul Mini 3 prin cel mai mare operator mobil din China - China Mobile si prin operatorul Claro din Brazilia, care care detine mai mult de 42 milioane de abonati.

Anuntul incheie mai mult de doi ani de speculatii potrivit carora Dell, acum al treilea producator de PC-uri, va patrunde in segmentul telefoniei mobile.

Dell a aplicat aceasta strategie de a se lansa in pietele emergente pentru a evita piata deja aglomerata din Statele Unite. In statele din blocul economic BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) cota de crestere este destul de mare pentru a sustine mai multi jucatori si noi intrati ca Dell. De exemplu, China Mobile are aproximativ 500 milioane de utilizatori.

Analistii sunt sceptici daca Dell va deveni un rival important in piata smartphone-urilor, insa cred ca pietele emergente reprezinta cel mai bun loc pentru a lansa un astfel de terminal. De asemenea, Ron Garriques, presedinte al diviziei de consumer din cadrul Dell, este familiarizat cu pietele emergente dupa ce in trecut a condus strategia de extindere a Motorola.

Dell a anuntat ca mutarea intareste "expansiunea sa continua in produsele mobile". Dell deja a incheiat o serie de contracte pentru netbook-uri cu mai multi furnizori din intreaga lume.

Criza economica a afectat industria computerelor dupa ce consumatorii si companiile au renuntat sa mai cumpere noi tehnologii. Hewlett-Packard, cel mai mare producator de computere, a avut o evolutie mai buna decat cea a Dell datorita domeniului de afaceri mai diversificat. Acer, compania taiwaneza a depasit-o pe Dell in ultimul trimestru datorita popularitatii computerelor de tip netbook-uri, categorie in care Dell a patruns destul de greu.

Dell nu a oferit prea multe specificatii tehnice pentru Mini 3, insa Michael Tatelman, vice-presedinte de vanzari si marketing Dell, a declarat ca este dotat cu un ecran tactil de inalta definitie cu diagonala de 3,5 inci si un sistem de sunet performant pentru ascultarea muzicii sau urmarirea filmelor. Sistemul de operare al Dell Mini 3 este Android.

Mini 3 va fi disponibil de la sfarsitul lunii noiembrie prin China Mobile si de la sfarsitul anului prin furnizorul Claro.