Telefoanele mobile, retelele wireless, computerele de bord ale autovehiculelor, precum si sistemele de comunicatii prin satelit vor fi principalele tinte ale atacurilor informatice in 2005.
De asemenea, se vor inmulti atacurile de tip "phishing", mesajele spam si vor fi tot mai multi virusi. Nu este "apocalipsa electronica", ci raportul IBM Global Services, dat publicitatii zilele trecute. Analizand cele petrecute in ultimul an in domeniul securitatii informatice, expertii prevad timpuri dificile. Cyber-infractorii nu vor avea mila nici de messenger, iar telefonia prin Internet (VoIP), fie ca este vorba de mediul business, fie de utilizatorii casnici, va fi o "prada" mai mult decat atractiva. La fel, in cazul tehnologiilor wireless, WiFi sau Bluetooth.

SPERANTA.

"Oricum, prin analizele si datele pe care le-am adunat, IBM poate acum sa identifice si sa inteleaga multe dintre aceste amenintari. In consecinta, utilizatorii pot sa foloseasca aceste informatii nu numai pentru a anticipa aceste riscuri de securitate, dar, mai ales, pentru a nu repeta greselile din trecut", avertizeaza analistii de IBM.

Numarul virusilor informatici cunoscuti a crescut in 2004 cu 28.327 de "exemplare", colectia totala ridicandu-se la 112.438, se arata in raportul IBM. In 2002, fusesera descoperiti doar 4.551 de noi virusi. Studiul s-a bazat pe date stranse de la marii clienti ai companiei, statistici de securitate guvernamentale si rapoarte a 2.000 de consultanti IBM. Din totalul de 147 de miliarde de mail-uri scanate de catre IBM pentru clientii sai in 2004, un mesaj din 16 continea un virus. In 2002, doar 0,5% din mail-urile scanate contineau virus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri