Nortel Networks Corp a incheiat vanzarea diviziei wireless catre compania suedeza Ericsson, valoarea tranzactiei fiind de 1,13 miliarde dolari, urmand ca peste 2.500 de angajati ai Nortel sa fie transferati in cadrul grupului Ericsson.

Tranzactia in valoare de 1,13 miliarde dolari, anuntata din luna iulie, a fost aprobata de tribunalele din Canada si Statele Unite, dar si de autoritatile de reglementare, iar vanzarea s-a incheiat duminica, a anuntat compania intr-un comunicat.

"Incheiera acestei prime lichidari la scara larga constituie o etapa majora in strategia Nortel, ce presupune conservarea valorii inovatiilor si a cunostintelor, optimizand, in caz de vanzare, valoarea acestor divizii", a declarat directorul pentru restructurare din cadrul Nortel, Pavi Binning, potrivit agentiei NewsIn.

Grupul suedez Ericsson a castigat licitatia organizata in iulie pentru vanzarea diviziei CDMA din cadrul Nortel si a activelor LTE Access, cu o
oferta de 1,13 miliarde dolari.

Prin aceasta tranzactie, peste 2.500 de angajati Nortel vor fi transferati in cadrul grupului Ericsson.

Nortel, una dintre cele mai mari companii din Canada, a intrat pe o panta descendenta in ultimii ani, inregistrand pierderi majore, ce au adus-o in stadiu de faliment in luna ianuarie a acestui an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si