Chiar daca piata de comunicatii mobile a atins saturatia, in Romania numarul utilizatorilor de telefonie mobila este in crestere, drept pentru care in 2013 vor exista 31,5 milioane de utilizatori pe acest segment, potrivit country director-ului reprezentantei locale a Nokia Siemens Networks, Dragos Chivu.
In 2009, numarul utilizatorilor de telefonie mobila va atinge 29 milioane, iar cel al abonatilor de telefonie fixa 5,04 milioane.

Potrivit datelor furnizate de seful Nokia Siemens Networks (NSN) in Romania, in 2010, vor fi circa 30 milioane de utilizatori de telefonie mobila, iar in patru ani - 31,5 milioane.

In primul semestru al acestui an a fost inregistrata prima scadere a numarului de utilizatori de telefonie mobila. Conform presedintelui Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Catalin Marinescu, doi factori au stat la baza crearii acestei situatii in piata "concurenta, tot mai acerba" si criza economica. Acesti factori au dus la marirea numarului de oferte puse la dispozitia utilizatorilor de telefonie, care au vorbit cu 30% mai mult in S1 2009 fata de aceeasi perioada a anului trecut, platind chiar mai putin decat inainte.

In acest timp, principalul obiectiv al operatorilor telecom este pastrarea si, totodata, cresterea bazei de clienti, prin migrari.

"Referitor la telefonia fixa, pot spune ca s-a simtit o revenire usoara, datorata in principal focalizarii jucatorilor din piata de profil pe oferirea unor servicii mai bune, dar si cresterii ratei de penetrare broadband", a declarat Dragos Chivu.

Anul trecut, rata de penetrare a telefoniei fixe in Romania era de 20,4%, iar numarul utilizatorilor atingea 4,41 milioane abonati. In 2009, rata va creste pana la 23,4%.

In acest context, viziunea Nokia Siemens Networks este ca in 2015 aproximativ 5 miliarde de persoane avea acces la servicii in banda larga.

In Romania, NSN este prezenta in retelele primilor sase operatori de telefonie prezenti pe piata locala, cat si in numeroase proiecte publice. Compania are, pe plan local, 45 de angajati, iar tendinta este de crestere, chiar daca la nivel global, din cauza micsorarii pretului la echipamentele de telecomunicatii (care a diminuat profiturile), compania formata de Nokia Oyj si Siemens AG intentioneaza sa disponibilizeze pana la 5.760 de salariati.

Si in Polonia compania are in plan sa angajeze intre 200 si 400 de persoane.

In cele 150 de tari in care este prezenta, compania are 64.000 de angajati. Din punct de vedere al veniturilor inregistrate (908 milioane euro in T3), Nokia Siemens Networks se afla pe a doua pozitie in topul jucatorilor de profil, dupa Ericcson si inainte de Alcatel-Lucent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri