Printre noile investitii, aproape toate dirijate de Intel Capital, se numara: Joyent din U.S.A (cloud computing) si Active Storage (sisteme RAID pentru utilizatorii Apple), Crucialtec din Coreea (tehnologie optica de modulare), Gudeng Precision Industrial Co din Taiwan (producator de semiconductori), V-Cube din Japonia (sisteme de videoconferinte Web-based), Pheonix New Media din China (Portal web-information) si NeuString din Emiratele Unite (program de analizare a costurilor convorbirilor telefonice).

“Inovatiile nu se opresc pe timp de criza economica, noile tehnologii sunt cheia catre o revenire a economiei. Acestor investitii le vor urma altele, in companii care se afla in etape diferite de dezvoltare si in zone geografice distincte”, a spus Arvind Sodhani, presedinte al Intel Capital si vicepresedinte executiv Intel.

In cadrul summit-ului CEO, Intel Capital a anuntat zece viitoare investitii care au fost deja semnate, sau care sunt in prag de finalizare, in companiile Vostru din Argentina (social gaming), Safend din Israel (furnizor de servicii de securitate endpoint), China Digital Video Limited din China (echipamente video si furnizor de solutii de retea), Verisilicon Holdings din U.S.A. China (companie de proiectare), picoShip din Anglia (statii 3D femtocells si infrastructura WiMAX), Financial Information Network & Operations Pvt. Ltd. din India (smartcard-uri biometrice pentru solutii bancare), Wortal, Inc din India (portal dedicat evenimentelor locale de divertisment, Buzzintown.com), Sendmail din USA (furnizor de infrastructura de messaging) si Zend Technologies (companie PHP).

Intel Capital a anuntat recent si o investitie de 50 milioane dolari in Clearwire.

Anul acesta, summit-ul s-a tinut la Hyatt Regency Huntington Beach (California), participand mai mult de 600 de directori generali ai companiilor ce fac parte din portofoliul Intel Capital si directori de la unele dintre cele mai mari companii din Global 2000.