Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, a anuntat ca Mameo reprezinta viitorul sistemul de operare pentru telefoanele inteligente, eliminand speranta ca Symbian sa isi mentina pozitia de lider, scrie PC World.

Aceasta schimbare scoate in evidenta cota de piata in scadere a producatorului in segmentul de telefoanelor smartphone.

Nokia a anuntat un grup de dezvoltatori Mameo ca din 2012 sistemul de operare Symbian ar putea fi scos din familia de telefoane inteligente N-Series.

In prezent, Symbian este cel mai de succes sistem de operare pentru smartphone-uri, reprezentand 50% din vanzarile globale. Recent, compania de cercetare Gartner estimeaza ca Symbian va ramane cel mai bine vandut sistem de operare pana in 2012, urmat de Android, BlackBerry si iPhone.

Potrivit blogului de specialitate The Really Mobile Project nu sunt planuri prin care sa elimine Symbian din modelele X-series si E-Series. De asemenea, compania planuieste sa dezvolte instrumente care vor suporta ambele sisteme de operare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri