MySpace, a doua retea sociala ca numar de utilizatori, a achizitionat site-ul de muzica Imeem pentru o suma care nu a fost dezvaluita, insa surse citate de presa americana au declarat ca aceasta este evaluata la aproximativ 8 milioane dolari, scrie cnet.com.

Achizitia site-ului reprezinta ultima mutare a MySpace in incercarea de a se transforma intr-un proiect online dedicat industriei muzicale.

Imeem permite utilizatorilor de Internet sa creeze si sa imparta liste cu fotografiile, melodiile si clipurile favorite. Cand site-ul a fost lansat in 2006, utilizatorii puteau sa imparta gratuit orice tip de continut.

In 2007, modelul site-ului s-a schimbat, ca urmare a unui proces legal inaintat de casa de discuri Warner Music Group. Ulterior, Warner a semnat un acord cu Imeem prin care cere companiei sa renunte la difuzarea neautorizata de continut si sa imparta veniturile din publicitate cu detinatorii continutului.

Pentru inceput, Imeem va continua sa opereze ca un site separat, au declarat sursele. De asemenea, marca Imeem nu va mai exista pentru mult timp deoarece operatiunile site-ului vor fi integrate in MySpace Music.

Cel putin jumatate dintre angajatii Imeem isi vor pierde locurile de munca, dupa ce site-ul va fi preluat de MySpace.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
MySpace, tinta celui mai mare atac informatic