UPC a scapat de amenda de 2,1 mil. euro aplicata de Concurenta

UPC Romania, reprezentata de Tuca Zbarcea & Asociatii, a obtinut, in fata Curtii de Apel Bucuresti, o prima decizie favorabila ce anuleaza o amenda in valoare de 2,1 milioane euro aplicata de Consiliul Concurentei in decembrie 2006.
Dupa aproape trei ani de dezbateri, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, printr-o sentinta din data de 17 noiembrie, anularea in totalitate a deciziei nr. 237/2006 prin care Consiliul Concurentei a amendat UPC Romania cu o suma de aproximativ 2,1 milioane de euro in legatura cu o posibila practica anticoncurentiala de partajare a pietei serviciilor de retransmisie prin cablu a programelor TV din municipiul Timisoara (cartel).

„Este o victorie importanta ce confirma faptul ca instantele din Romania dezvolta o jurisprudenta proprie in materia dreptului concurentei si ca judecatorii romani sunt din ce in ce mai specializati in acest domeniu relativ nou in peisajul romanesc”, a declarat Ioana Hrisafi, Avocat asociat la Tuca Zbarcea & Asociatii si coordonatorul dosarului in instanta.

Sentinta Curtii de Apel poate fi atacata de Consiliul Concurentei cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri