Nokia Siemens pierde licitatia pentru activele Nortel

Compania specializata in retele de telecomunicatii Ciena a anuntat ca a castigat licitatia in fata producatorului Nokia Siemens Networks pentru preluarea diviziei de retele prin fibra optica a Nortel Network, scrie Bloomberg.
Oferta castigatoare este in valoare de 770 milioane dolari, din care aproximativ 239 milioane dolari reprezinta actiuni convertibile. Ciena se asteapta ca tranzactia sa reprezinte "o crestere semnificativa" a operatiunilor sale din anul fiscal 2011 si va oferi locuri de munca pentru cel putin 2.000 de angajati.

Nokia Siemens considera ca oferta sa finala reprezinta o valoare corecta pentru actiuni, iar viitoarele oferte nu ar putea fi justificate financiar. Compania a inaintat oferta sa alaturi de un partener financiar, care nu a fost identificat.

Ciena, care produce echipamente de fibra optica pentru cele mai mari companii de telefonie din Statele Unite, urmareste achizitionarea diviziei pentru a dezvolta traficul online si video in orase.

In luna iulie, Ericsson, cel mai mare producator de retele wireless, a anuntat ca vrea sa achizitioneze divizia de echipamente wireless a Nortel pentru 1,13 miliarde dolari, depasind oferta din partea Siemens si MatlinPatterson Global Advisers.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri