Unul din trei romani va accesa Internetul in 2010 folosind un telefon mobil, in prezent 22% dintre clientii Orange si 17,2% dintre cei ai Vodafone utilizand aceste servicii, conform unei analize realizate de Voxline Communication, companie ce furnizeaza servicii de marketing pe mobil.
Cosmote, cel de-al treilea operator local, nu a facut publice niciun fel de date inca, dar tinand cont ca integrarea Zapp este estimata a se finaliza in urmatoarele sase luni ne asteptam ca in 2010 sa vedem o crestere foarte mare de utilizatori de mobile Internet in aceasta retea, mai ales ca miza achizitiei Telemobil a reprezentat-o licenta 3G de date mobile la mare viteza”, considera Dan Virtopeanu (foto), General Manager, Voxline Communication.

Majoritatea accesarilor se fac de pe telefoane smartphone, pe primele locuri aflandu-se Nokia (57,01%), Sony Ericsson (16,51%), Samsung (12,41%), LG (5,79%) si Motorola (2,99%), acestea fiind si primele cinci branduri vandute la nivel global, conform datelor de trafic din octombrie 2009 referitoare la utilizatorii din Romania care au accesat site-uri mobile din reteaua BuzzCity (aceasta a contorizat 11,7 milioane de accesari).

Chiar daca sunt foarte populare, telefoanele BlackBerry si Apple au o cota de piata mica: 0,05%, respectiv 0,04%, iar Apple, RIM si Palm au o cota de peste 15%, conform MobileStats.ro. Mobi site-urile din Romania incluse in monitorizarea MobileStats.ro au inregistrat aproape 7,9 milioane accesari in octombrie 2009, din care mai putin de jumatate de la utilizatorii de Internet mobil in Romania (3,3 milioane).

Tendinte pe piata internationala de Internet mobil

Numarul site-urilor mobile depaseste doua milioane la nivel mondil, printre cele mai populare domenii fiind stirile si vremea. Morgan Stanley estimeaza 688 milioane de conexiuni la Internet mobil de mare viteza pe 2009.

In Romania, rata de adoptie anuntata de Orange este mai mare fata de media globala, dar sub media UE care este estimata la 30% din utilizatorii de telefonie mobila.

Voxline Communication este o companie infiintata in 1998 cu capital francez care ofera aplicatii de mobile marketing (campanii de trimitere si receptionare mesaje sms, mobile advergames), call center (numere normale si numere verzi), aplicatii web (site-uri de promotie, flash advergames), servicii de microplati prin intermediul telefoniei mobile si servicii cu valoare adaugata (televoturi, concursuri, continut digital).

Wall-Street.ro
, cel mai citit cotidian online de business din Romania, si-a adaptat continutul pentru utilizatorii sai care doresc sa primeasca cele mai recente stiri, analize si interviuri pe telefonul mobil in timp real.

Versiunea de mobil a Wall-Street
, care are ca principal obiectiv informarea comunitatii romanesti de afaceri cu privire la toate evenimentele majore si actuale din business-ul autohton si international, ofera utilizatorilor sai toate stirile editiei clasice, intr-un format usor de citit, chiar si atunci cand acestia nu se afla la calculator.

Tranzactionare pe mobil - Afla cum sa ramai conectat la piata de capital fara calculator

Virtopeanu, Voxline: Piata de mobile entertainment e in scadere. Potentialul e la companii si operatorii de telefonie mobila


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri