"In cadrul efortului general de ajustare a activitatilor de cercetare si dezvoltare la portofoliul noilor produse, Nokia va reduce activitatile de cercetare si dezvoltare din Japonia", scrie NewsIn.

Saptamana trecuta, grupul a mai anuntat 330 de disponibilizari din acelasi sector, in Finlanda si Danemarca.

In prezent, Nokia are 17.000 de angajati in divizia de cercetare si dezvoltare la nivel mondial.

In ciuda disponibilizarilor, grupul finlandez a precizat ca va mentine o serie de activitati importante in Japonia, unde producatorii "joaca un rol important in lantul de aprovizionare al grupului Nokia".

"Vertu, linia de telefoane mobile destinate pietei de lux, isi va continua de asemenea activitatea in Japonia si nu va fi afectata de acest anunt", a precizat compania.

Nokia, care a trecut pe pierderi in al treilea trimestru pentru prima oara in ultimul deceniu, a lansat mai multe planuri de restructurare, dintre care unul foarte important in cadrul diviziei Nokia Siemens Networks (NSN), ce vizeaza pana la 6.000 de disponibilizari.

Inaintea anuntului, Nokia a mai anuntat 3.700 de concedieri, dintre care 1.300 prin disponibilizari voluntare, in cadrul unui plan lansat in ianuarie, ca are ca obiectiv economii anuale de 700 milioane euro.